Over The Rivals

Ooit begonnen als een schoolbandje op het Niftarlake College in Maarssen heeft de band ondertussen flink naam gemaakt in binnen- en buitenland en inmiddels al ruim over de 200 shows gegeven. Zoals optredens op festivals, bedrijfsfeesten, tijdens de 4-daagse in Nijmegen, getoerd door België, Duitsland en Luxemburg maar ook “gewoon” nog op bruiloften en verjaardagen.

Een groep muzikanten van 22 jaar jong en allen nog studerend aan bijvoorbeeld het conservatorium en de popacademie. Gedurende 150 minuten (inclusief 30 minuten pauze) komen ruim 30 meezingers van onder andere The Golden Earring, Doe Maar, The Police, The Beatles en Robbie Williams voorbij vliegen. In de 6 jaar dat de band nu actief is hebben de heren op ruim 200 verschillende podia gestaan in binnen- en buitenland.

De band deed in het voorjaar van 2016 mee aan de grootste coverband-wedstrijd van de Benelux “The Clash of the Coverbands”. TIjdens deze wedstrijd schopten de jongens het tot de halve finale van West-Nederland. Tijdens de hete zomer van 2018 speelde The Rivals op verschillende grote campings in Europa tijdens hun “Summer of ’18 Tour” en in 2019 werd dit nog eens dunnetjes over gedaan met de “Summer Heroes Tour”. Ook werd er gespeeld met Denise Jannah en het orkest SDG Tienhoven op de Proms Night, op festivals in Hoogland, Bollendorf (Duitsland) en tijdens de Formule 1 dagen in Spa Francorchamps (België).