Martijn

Op 26 november 1999 werd ik, Martijn Cremers, geboren. Ik kom uit een muzikaal gezin, mijn moeder speelde vroeger klassiek piano, mijn vader speelt keys, gitaar en zingt, mijn zus speelt piano en gitaar en mijn broer drums. Ik ben dus opgegroeid met muziek. Zelf ben ik op de leeftijd van zes begonnen met muziekles op het kunstencentrum en toen ik acht was, ben ik begonnen met toetsen. Hier heb ik tot en met 2018 les gehad. Ook ben ik de sport Capoeira gaan beoefenen. Dit is een traditionele, Braziliaanse vechtsport waar ook muziek deel van uitmaakt. Er wordt gespeeld op traditionele instrumenten. Naast de sport heb ik dus ook geleerd om op deze traditionele instrumenten te spelen (Berimbau en Atabaque).

In 2012 ging ik naar de middelbare school (Valuascollege Venlo). In 2013 ben ik daar ingestroomd in de TOP-klas (Talent Ontwikkel Programma). Het was een programma waarbij ik naast de reguliere lessen ook extra lessen kreeg in muziek. Ik kwam in aanraking met muziekanalyse, meer gevorderde muziektheorie en samenspelen. Ik volgde destijds mijn lessen op HAVO-niveau. Ondanks de extra lesuren muziek kon ik toch doorstromen naar het VWO. Ik heb mijn VWO afgerond in 2018. De combinatie van muziek en de reguliere schoolvakken bleek voor mij heel goed te werken.

Vanaf 2013 ben ik gaan spelen in diverse bands, georganiseerd door het kunstencentrum Tegelen/Venlo en Valuascollege Venlo. Later ben ik ook met vrienden in bands gaan spelen. Vanaf dat moment heb ik gemerkt hoe geweldig ik het vind samen met mensen muziek te maken. Op dit moment speel ik in mijn eigen band The Trashin’ Panthers.  

Iets wat ook georganiseerd werd op het Valuascollege, en later ook regionaal werd georganiseerd, waren musicalproducties. Alle aspecten van een professionele musicalproductie kwamen eraan te pas: toneel, koor, decor, dans maar ook een live-orkest. Driemaal heb ik ik zo’n orkest gespeeld. In 2015 The Wiz, in 2017 Cats (genomineerd voor de Amateur Musical Awards) en in 2018 Scrooge.

Nadat ik was afgestudeerd van het VWO nam ik een tussenjaar waarin ik me wilde focussen op toelating tot het conservatorium. Ik heb gekozen voor een voorbereidende cursus bij muziekschool Key4Music Best. Hier kreeg ik intensief les (theorie en keys). Daarnaast liep ik stage bij muziekproductiebedrijf Jonathan Hendrickx. Hedendaags studeer ik pop keys aan Codarts conservatorium en speel in verschillende bands, waaronder nu dus ook The Rivals!