Jan

Jan Rademaker is 20 jaar oud en speelt al sinds zijn 9e gitaar. Toen hij op zijn 13e samen met Jeffrey en Kevin The Rivals oprichtte, ging de muziekwereld verder voor hem open.

Jans smaak voor muziek kent geen grenzen en zijn muzikale inspiratie haalt hij uit vrijwel alle muziek die hij tegenkomt. Een bekend motto van Jan is: ‘Muziek is wat mij betreft het mooiste wat mensen met elkaar kunnen delen. Er is voor ieder mens plaats in de muziekwereld’. Gitaar spelen is niet het enige wat onze Jan doet. Als je Jan live op het podium ziet, hoor je hem ook zingen en zie je hem de mandoline bespelen. Daarnaast speelt hij in zijn vrije tijd piano. ‘Ik hoop nog veel muziekinstrumenten te leren bespelen in mijn leven. Ik laat de deur open voor inspiratie en het leren van nieuwe skills’.  

Toen Jan in 2017 nog bij supermarktketen Albert Heijn werkte, heeft hij meegedaan met de talentenjacht Intercom Stars van Albert Heijn. Dit was een programma waarin talentvolle medewerkers van de Albert Heijn door de intercom zongen en via Facebook-stemmen door konden gaan naar de volgende ronde. Na een succesvolle eerste ronde is Jan doorgestroomd naar de halve finale waarin hij helaas verloor van de uiteindelijke winnaar, Junior. The Rivals heeft echter nog wel de finale van het programma mogen openen in het bijzijn van een aantal BN’ers waaronder Niels Geusebroek en Jan Dulles.

Als student toegepaste psychologie is Jan in het dagelijks leven druk bezig met studeren en werken. In zijn drukke leven combineert hij zijn studie met zijn liefde voor muziek en dat is volgens Jan een ideale situatie.