Het verhaal achter onze (uitverkochte) 1e “eigen show”!

Na meer dan 200 optredens in binnen- én buitenland gingen The Rivals hun eerste echte “eigen show” doen. Met Azotod werd een mooie locatie gevonden, vooral ook omdat het geografisch gezien de meest interessante optie is voor een band uit Maarssen. Het idee was al in augustus 2019 geboren en vooral drummer Jeffrey heeft hier een grote rol in gespeeld. Uiteindelijk werd er gekozen voor 1 februari 2020 en vanaf dat moment ging het balletje (nou ja, zeg maar gerust skippybal) rollen. Er moest veel, heel veel gebeuren.

Zoals een heleboel goede afspraken met Azotod, heel fijn dat deze mensen (vrijwilligers) zoveel met je mee willen denken en behulpzaam zijn. De koelkast in de kleedkamer was in ieder geval goed gevuld… We huurden zelf de nodige FX, zoals vuurwerk, slingers, rook en snippers. Hierdoor moest het publiek wat meer afstand van het podium houden waardoor we dranghekken moesten regelen (Ray) en op de dag zelf plaatsen. Dit ging ten koste van het toeschouwers aantal, we gingen van 275 naar maximaal 250. Dit was wel weer gunstig voor het inhuren van een beveiliger in verband met zijn vergunning. We vonden via via ook daarvoor een prima gast. Verder hadden we vanavond onze eigen geluidstechnicus (Rick), maar ook als extra een licht en special FX man (Sergio), een stagemanagement/backline man (Daan) en een stagehand (Diego).

We vonden een leuke support band, Undercover Rhythms, die de avond voor ons ging openen. We kochten de nodige merchandise in, truien, shirts en minishirts. Er kwamen stickers en een nieuwe lading visitekaartjes. We konden via buurman Ron en de bowling een mooie stand krijgen voor onze merchandise. Ook de mannen zelf schaften het nodige aan, zoals plectrums, drumstokken en kleding. Thuis werden alle gitaren nog eens extra opgepoetst en van nieuwe snaren voorzien. We hadden ook nog een professioneel camerateam ingehuurd om het optreden te filmen. Deze beelden met het eerder opgenomen studiowerk (kostte anderhalve dag!) gaan samengevoegd worden tot onze nieuwe promo.

Een toast op de uitverkochte show!

De kaartverkoop liep als een tierelier, ik had zelf gezorgd dat er op alle uitagenda’s, Facebook pagina’s en in kranten stukjes kwamen. Op onze eigen Facebookpagina werd de stand van de kaartverkoop bijgehouden, zoals 50%, 75%, laatste kaarten en uiteindelijk SOLD OUT!  Azotod probeerde ons nog even naar de grote zaal te krijgen maar dat leek ons geen goed idee. Ondanks dat er nog best veel aanvragen kwamen voor kaarten wilden we graag onze eerste eigen show uitverkopen. De laatste dagen voor het optreden werd er dan ook flink gehandeld en zelf verkocht ik ook nog de nodige kaarten door die ik bijvoorbeeld wegens ziekte weer terug kreeg.

De avond voor het optreden ging er bij ons thuis een fles champagne open, onze logees Rick en Gio konden ook mooi mee toasten. Toen was het zover, Rick onze geluidstechnicus had niet alleen een volledig licht en geluidsplan geschreven maar ook een tijdschema voor de hele dag van het optreden. Alles vanaf 11 uur ’s ochtends was van minuut tot minuut beschreven wat er moest gebeuren. Spullen ophalen, opbouwen, FX en hekken plaatsen, merchandise stand (Carola, Donna en Leonie) enzovoorts, Renate en ik verzorgden een uitgebreide lunch om 13:00 uur.

Lunch
Testen, testen en nog eens testen
Keyboard aansluiten
Kabels enzo
FX en gitaren
Instructies over hoe te pinnen
Merchandise
Soundcheck
Mooie entree
Concentratie in de kleedkamer
Het armbandje
Daar komen de eerste bezoekers aan!

Om 18:30 uur was alles gereed voor de avond en waren we klaar voor de opening van de zaal. De kassa werd geregeld door Carola, iedere kaart moest ingescand worden, we hadden gelukkig geen kassaverkoop (dat is weer een groot voordeel als je uitverkoopt). We hadden een gastenlijst met vooral een aantal potentiële boekers en er was ook een flinke gastenlijst van Azotod met vrijwilligers. Natuurlijk wilden er ook nog mensen aan de deur kaarten kopen…… Toch wel lastig allemaal als je dit zelf moet afhandelen, gelukkig ging het allemaal goed. Erg leuk was ook dat er een behoorlijk aantal mensen voor ons was gekomen die The Rivals hadden gezien op de Benelux tour. Dus echte fans uit bijvoorbeeld Drenthe en Limburg! De zaal was voor de helft gevuld toen ons voorprogramma Undercover Rhythms om 20:10 uur begon.

Undercover Rhythms

Het werd een prima optreden van een groep uitstekende muzikanten. Sanne Weemaes heeft een prima stem en komt lekker zelfverzekerd over op het podium. De band heeft vanavond zeker wel zieltjes gewonnen. Ondertussen liep de spanning bij The Rivals in de kleedkamer steeds verder op. Het camerateam was gearriveerd en ook topfotograaf Rob Sneltjes was binnen.

Rick en Sergio, onze geluidstechnicus en lichtman!
Opening met Detroit Rock City

Er was een mooie intro gemaakt met opzwepende muziek waarin de band met een ingesproken zware stem op indrukwekkende manier werd aangekondigd. Onze geluidstechnicus Rick zorgde voor een perfect geluid en Sergio zorgde voor een mooie lichtshow. Ondertussen liepen de mannen het podium op en onder een regen van afgeschoten slingers werd er gestart met het openingsnummer Detroit Rock City van Kiss.

Lekker vol
Fijn gitaarwerk
Vuurwerk!
Topfotograaf Rob Sneltjes aan het werk
Robin, Jan en Kevin
Volle bak!

Daarna kwamen er een aantal rocknummers Heroes, When The Ladies Smiles, Fluorescent Adolescent, So Lonely, Summer of 69 en Sultans Of Swing. Met I’m a Believer werd flink mee gezongen gevolgd door Twillight Zone en Losing My Religion. Natuurlijk werd ook met Sinds Een dag Of Twee flink mee gezongen gevolgd door het erg sterke Jesus He Knows Me. Daarna was het I Want You To Want Me, Help!, Proud Mary en Johnny B. Goode. Ja en ook Sweet Caroline is natuurlijk een geweldige meezinger, gevolgd door het prachtige Zombie en weer voluit bij Use Somebody.

Spektakel
Veel plezier
Angels!
Veel plezier

Bij Ik Wil Je ging het publiek voluit en daarna was er een prachtig rustmoment met Angels. Robin op de akoestische gitaar met Jeffrey ernaast en Jan op keyboard.

Bij Narcotic stond de hele zaal te springen en bij It’s My Life gebruikte Robin zijn speciaal hiervoor aangeschafte talkbox. Dus door een soort tuinslang whawha geluid maken over de gitaar. Bij Radar Love kreeg drummer Jeffrey zijn finest moment met een mooie drumsolo. Daarna werd er een foto moment ingelast en werd de band op de gevoelige plaat vastgelegd samen met de volgepakte zaal. Natuurlijk kwam er nog een toegift met opnieuw een prachtig partynummer Chelsea Dagger, daarna allemaal meezingen met Stil in Mij en met Message in a Bottle kwam er na twee uur en een kwartier een einde aan een heerlijk optreden.

Zaal was dol enthousiast!

De mannen kregen een langdurig en enthousiast applaus en kwamen vol adrenaline de kleedkamer binnen. We gaan hier niet alles vertellen van wat er daar gebeurd is maar dat het een dolle boel was dat is wel zeker. Natuurlijk daarna weer zo snel mogelijk naar de zaal om met de nog aanwezige bezoekers te praten en een biertje te drinken. Al met al een fantastische avond, dit werd door vrijwel alle aanwezigen aangegeven. Zo ontzettend veel positieve reacties, echt onvoorstelbaar. De volgende dag moest alles natuurlijk weer worden opgeruimd en ook de vrijwilligers van Azotod waren er alweer bij. Iedereen en alles bedankt voor deze onvergetelijke avond en dit gaan The Rivals volgend jaar zeker herhalen.

Setlist The Rivals: Intro, Detroit City, Heroes, When The Ladies Smiles, Fluorescent Adolescent, So Lonely, Summer of 69, Sultans Of Swing, I’m a Believer, Twillight Zone, Losing My Religion, Sinds Een Dag of Twee, Jesus He Knows Me, I Want You To Want Me, Help!, Proud Mary, Johnny B. Goode, Sweet Caroline, Zombie, Use Somebody, Ik Wil Je, Angels, Narcotic, It’s My Life en Radar Love. Foto moment en toegift: Chelsea Dagger, Stil in Mij en Message in a Bottle.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*