Uitgebreid tourverslag met foto’s

The Rivals vertrokken op vrijdag 19 juli voor een 16 daagse tour naar Duitsland/Luxemburg/België.

Inpakken, de bus zit stampvol
Gezellig op weg

Het was best even aanpoten, na het inladen van de bus om 13:30 uur rijden want er moest ’s avonds al om 22:00 uur op camping Freibad in Echternacherbrück (Duitsland) worden opgetreden.

Stampvol op vrijdagavond Camping Freibad Echternacherbrück (Duitsland)
Wat een mensen…

Er was hier door de camping voor het hele weekend voor overnachting gezorgd in een kant en klaar tent. Het werk werd (de gehele verdere tour ook) netjes onderling verdeeld. Robin, Jan en Kevin deden de tenten. Rick, Matthijs (de laatste paar dagen Daan) en Jeffrey het opbouwen van het podium (geluid, licht, rookinstallatie, instrumenten en dergelijke). Het werd meteen al een vette show, lekker veel publiek en iedereen enthousiast. Het werd flink laat voordat de mannen op bed lagen, maar ze werden de volgende morgen alweer redelijk vroeg uit bed getrommeld.

Ontspannen langs de rivier

Na het ontbijt en een tijdje ontspanning langs de rivier de Sauer konden The Rivals het optreden ’s middags nog eens een keertje dunnetjes overdoen (op dezelfde camping dus) bij het zwembadfeest om 16:00 uur. Maandag 22 juli gingen de mannen op weg naar camping Bertrix in België, hier moesten de eigen tenten worden opgezet. Lekker was wel dat er nu wat vrije tijd was en genoten kon worden van het hele warme weer.

Op dinsdagavond werd hier van 21:00 tot 23:00 uur opgetreden en ook hier was er heel veel publiek aanwezig.

Veel publiek op camping Bertrix (Ardennen, België)
Met de fans

Woensdagmorgen 24 juli toch weer niet al te lang uitslapen want camping Altschmiede in Bollendorf (Duitsland) stond nu op het programma. Rond 15:30 uur waren de tenten badend in het zweet (het was 38 graden) op de nieuwe locatie bijna opgezet, kwamen bandmanager Ron en het brein achter de tour Renate bij de band aansluiten. Zij bleven tot en met zondag in de buurt.

Er werd gespeeld van 21:00 tot 23:15 (liep iets uit) en er waren wel zo’n 450 bezoekers. Het was één groot feest, er werd gedanst en volop meegezongen met bijvoorbeeld Sweet Caroline en Stil in Mij.

De rookmachine werkt op Camping Altschmiede (Bollendorf, Duitsland)
Volle bak!
Sweet Caroline!

De bar draaide overuren, de rij stond tot ver buiten de ingang. Er werden glowsticks, flyers en stickers uitgedeeld en na afloop moesten er veel handtekeningen worden gezet.

Handtekeningen uitdelen en foto’s maken

Het was de hele dag 38 graden geweest dus de mannen namen om 2:00 uur ’s nachts nog een duikje in het zwembad samen met het animatieteam om al het bier en kersenlikeur weer af te spoelen.

Weer inpakken

De volgende dag was het opstaan extra zwaar maar er moest een eind (150 kilometer) gereden worden, naar Camping Benelux La Roche-en-Ardenne in België. Gelukkig is onze geluidsman Rick een goede rechtvaardige maar strenge “vader” voor de jongens van de band. Na het heerlijke ontbijt vertrokken The Rivals aan het begin van de middag op weg naar de volgende gig. Wel moesten de tenten deze keer weer opgezet worden en de volgende morgen afgebroken. De mannen werden weer goed verzorgd, ’s avonds spaghetti met een coupe ijs, biertjes en drankjes in de avond en de volgende morgen ontbijt uit de winkel, koffie, koeken en broodjes.

Camping Benelux (La Roche-en-Ardenne, België)

Het had best wel wat drukker kunnen zijn bij dit optreden maar de camping had ook niet heel veel reclame gemaakt. Maar ja, je raakt natuurlijk wel erg verwend op zo’n tour……  Ook de komende twee dagen op Europacamping Nomerlayen (Lux) moest er in eigen tent worden overnacht. Wel fijn dat er op vrijdag helemaal niks gepland stond, dus lekker luieren. Zaterdagavond was het weer groot feest in de enorme half overdekte tent van de camping. Minstens 1000 mensen gingen uit hun dak, er werd een grote polonaise gelopen en veel gedanst, de hele camping was uitgelopen!

Prachtige hal op Europacamping Nommerlayen (Nommern, Luxemburg)

De mannen moesten op verzoek van een grote groep gillende dames van middelbare leeftijd hun shirt uittrekken en de laatste nummers met ontbloot bovenlijf spelen.

Veel publiek voor een mooie foto
Lichtjes bij Stil In Mij
Op de foto met de fans

Ook nu werd heel laat de tent opgezocht maar zondag 28 juli stond de volgende gig alweer op het programma. Camping de Chênefleur in Tintigny (België) was nu aan de beurt en ook daar werd het weer een leuk feest. The Rivals konden hier twee dagen overnachten en hoefden gelukkig geen tenten op te zetten. De band stond onder een kleine overkapping en er zaten zo’n 250 mensen op een schuine helling te genieten van de band.

Camping de Chênefleur in Tintigny (België)
Met het publiek op de foto

Op dinsdag 30 juli was het weer optreden om 21:00 uur op camping Familial (België) in Malmedy. Het was niet zo druk als dat de mannen gewend waren maar het was dan ook een kleine camping en het optreden was binnen. Het was gelukkig wel heel intiem en super gezellig.

Camping Familial in Malmedy (België)

Het weer was inmiddels wel wat wisselvalliger geworden dus ook op woensdag 31 juli stonden The Rivals binnen. Jeffrey had overdag Matthijs naar Maastricht gebracht en Daan gehaald. Had wel pech met zijn auto maar gelukkig was het snel opgelost. Techneut Daan bleef de laatste dagen van de tour meehelpen.

Met het publiek op de foto op Camping Petite Suisse (Dochamps, België)

Petit Suisse was ook een hele grote camping, ook daar werden The Rivals zeer goed ontvangen. De bar waar het optreden ging plaatsvinden was niet al te groot. Mede daardoor was het stampvol en er werd zoveel geslobberd dat de drank voor het einde van de avond op was! Het werd het derde bar-record van deze tour! Op donderdag 1 en vrijdag 2 augustus werd er niet opgetreden dus kon er lekker ontspannen worden, wel jammer dat het weer nu minder goed was.

Uitgebreid ontbijt

De band kwam op vrijdag 2 augustus aan op camping Polleur, de mannen kregen een eigen stacaravan voor twee nachten (in plaats van de eerst afgesproken één nacht). Jan was een beetje ziekjes dus die deed vandaag rustig aan. Gelukkig kon hij op zaterdag 3 augustus weer aanschuiven bij het heerlijke ontbijt. Het weer was vandaag toch goed genoeg om een mooie plek bij het zwembad te krijgen. Het werd een super show met lekker veel toeschouwers en een prima sfeer.

Camping Polleur
Vette show was dit!
Even bijkomen van gisteravond
Opbouwen op Camping Spa d’Or Jalhay (België)

De volgende dag gingen de mannen naar camping Spa d’Or in Jalhay (België). Werd toch wel een bijzondere dag vandaag. Het was al eens gebeurt op deze tour dat de drank voor het einde van een show op was maar hier was helemaal geen bier aanwezig. Tevens moest er nog een slaapplek worden geregeld, volgens afspraak moest er een caravan klaar staan. Gelukkig lukte dit toch nog allemaal, bier werd ergens anders vandaan aangerukt en ook een caravan kon nog worden geregeld.

Heerlijk optreden!
Geweldig publiek!

Dit was dus de allerlaatste gig van deze 16-daagse tour en de mannen stonden met wat weemoed op het podium. Ook hier was een erg mooie plek geregeld en was de temperatuur gelukkig prima. Er werd lekker gedanst en het werd een geslaagde afsluiter van een hele leuke tour. Ondanks de lengte van deze rondgang door België, Duitsland en Luxemburg was de sfeer nog steeds goed en vonden The Rivals het jammer dat het er alweer opzat. Volgend jaar maar weer doen!

Op weg naar huis…
Weer thuis…

Hieronder een selectie van de supertoffe reacties die we ontvangen hebben op onze Facebook pagina:

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*